• Місто
  • Тиждень
  • Арт
  • Книга
  • Екран
  • Сцена
  • Стиль
  • Про нас

111 слов

Прочитать

Frankfurter Buchmesse: зробити книги сексуальнішими

12.11.2025

Прочитать

Книга як подорож: в Українському Домі – книжковий фестиваль «Фундамент: історії про культуру»

18.10.2025

Прочитать

Передзамовляй це: 10 книжок, які зроблять умнішими

18.07.2025

Прочитать

«Книжковий арсенал»: голоси жінок у сучасній українській літературі

26.05.2025

Прочитать

Передзамовляй це: 12 книжкових новинок холодної весни

15.05.2025

Стиль

Прочитать

Школа Ла Камбр: транс-формації

09.10.2025

Прочитать

Божевільні виставки: паризькі храми моди та їхні господарі

04.09.2025

Прочитать

Спека у Парижі: Девід Гокні, Нікі де Сен-Фаль і Dolce&Gabbana

27.08.2025

Прочитать

Еames Lounge Chair: гроші та емоції

11.08.2025

Прочитать

«BUDZIRKA»: креативний кластер, елегантні рішення

23.05.2025

 

inший Kyiv

Культура Великого Міста
  • Місто
  • Тиждень
  • Арт
  • Сцена
  • Книга
  • Екран
  • Про нас

inший Kyiv

  • Місто
  • Тиждень
  • Арт
  • Сцена
  • Книга
  • Екран
  • Про нас

In Книга, Місто

Київська кухня під соусом Тичини

1.3K Просмотров 11.12.2022

Київська кухня під соусом Тичини Pin It

Котлета по-київськи, торт «Київський» та київське ж сухе варення – міський кулінарний ексклюзив. Між іншим, створити автентичну страву або смаколик дуже непросто, треба щоб склалися обставини та посміхалися зірки. От, наприклад, придуманий нещодавно Kyiv Pie, здається, не «вистрелив».

Олесь Ільченко, письменник, сценарист і художник, написав книгу про київські традиції куховарства на основі пухкого, пожовклого сімейного зошиту, де у 1960–1980-ті роки записувалися рецепти. Не сказати, що це сива давнина, але, по-перше, хазяйки ще пам’ятали старі рецепти бабусь, а по-друге, при тодішньому дефіциті продуктів готування перетворювалося на змагання. Так що рецепти пізньорадянської київської кухні – це пам’ятник епохи, без сумніву.

Автор не обмежився тільки рецептами страв і додав чимало історій з життя киян: веселих, сумних, курйозних. І огорнув все це соціально-культурними реаліями тих часів. «Хто б знав, що у кулінарній книзі можуть вдало цитуватись Василь Стус і згадуватись трагедія Павла Тичини, але у «‎Чікен Київ»‎ це все є, нарівні з цитуванням Олександра Довженка, сходознавця Агатангела Кримського та інших», – сказано в одному з відгуків на книгу.

Олесь Ільченко. «Чікен Київ. Секрети київського куховарства». Видавництво «Варто», 2021

 

новая книгачитати
Share

Читайте также

Просмотр

Почти счастливый сыщик

Просмотр

Нон-фикшн в прямом эфире

Просмотр

Перша Полежака

Просмотр

Плохий про убийство Бандеры

Просмотр

Первым был страх зачеркнуто шутка

Просмотр

Между двумя «Бабуинами»

Просмотр

Книги-кофе-Львы

Просмотр

Не тільки Памук

Предыдущий пост

Тримати «Стрій»

In Стиль

Тримати «Стрій»

Просмотр

Следующий пост

АртТиждень

In Арт

АртТиждень

Просмотр

Instagram не вернул 200.

© 2025 inший Kyiv - All Rights Reserved.

Партнер сайту: