• Місто
  • Тиждень
  • Арт
  • 111 слів
  • Екран
  • Сцена
  • Стиль
  • Про нас

111 слов

Прочитать

«Книжковий арсенал»: голоси жінок у сучасній українській літературі

26.05.2025

Прочитать

Передзамовляй це: 12 книжкових новинок холодної весни

15.05.2025

Прочитать

Ірина Белан. «Граппіг. Kumedno»

29.03.2025

Прочитать

Передзамовляй це: 9 книжок для теплої весни

26.02.2025

Прочитать

Передзамовляй це: 9 книжок на Новий рік

22.12.2024

Стиль

Прочитать

«BUDZIRKA»: креативний кластер, елегантні рішення

23.05.2025

Прочитать

PAD Paris 2025: п’ятірка найкращих стендів

05.05.2025

Прочитать

Ярмарок дизайну Collectible – 2025: вічне та ефемерне

22.04.2025

Прочитать

«Бруталіст» і Бреєр

11.04.2025

Прочитать

TEFAF Maastricht 2025: абсолютно суб’єктивний рейтинг

02.04.2025

 

inший Kyiv

Культура Великого Міста
  • Місто
  • Тиждень
  • Арт
  • Сцена
  • 111 слів
  • Екран
  • Про нас

inший Kyiv

  • Місто
  • Тиждень
  • Арт
  • Сцена
  • 111 слів
  • Екран
  • Про нас

In 111 слів, Місто

Opinion: Kyiv Pie

841 Просмотров 16.03.2021

Opinion: Kyiv Pie Pin It

«Київський» торт не в тренді, хай живе Kyiv Pie! Так, очевидно, думала міська влада, коли вирішила (разом із Всеукраїнською асоціацією гастрономічного туризму й Асоціацією шеф-кухарів України) створити новий київський гастросимвол, туристичну цікавинку – pie, тобто маленький пиріг. Незважаючи на те, що він маленький, надії на нього покладають великі: поєднати українські кулінарні традиції з новітньою модою, стати впізнаваною, типовою, київською стравою, задовольнити як м’ясоїдів, так і веганів… Обіцяють, що київський пай буде мати солоні і солодкі начинки, а поки що презентовані три солоні:

  • Корінь селери, петрушки й пастернаку, цибуля, часник.
  • Осетер, цибуля, часник і вершкове масло.
  • Яловичий лівер, цибуля, часник, вершкове масло.

Коштувати туристичний пиріг буде десь 30 гривень (мабуть, з осетром дорожче). Дизайнери вже розробили логотипи, в яких є і сонце, і колосся, і старослов’янська в’язь. In Kyiv прислухався до народної думки щодо нового гастросимволу, отже opinion:

(-) Ливер ещё можно за уши притянуть к Киеву, а осетр с сельдереем… Во-первых по вкусу сомнительно, во-вторых какое отношение они имеют к Киеву, в-третьих, лично мне сельдерей сразу ассоциируется с чем-то невкусным и грустным.

(-) Единственное, что могло бы называться естественным киевским пирогом, это перепичка.

(-) Да англичане же такие паи в рождество жуют. А вот котлета по-киевски чем не угодила как символ? Ее везде готовят с этим названием.

(-) Я не думаю что для туриста будет интересен этот пирог… Туристу интересно то, что исторически давно есть, как в Бельгии вафли, мидии и фри. А в Праге тындерллик или как он там (трдельник или трдло – традиційні чеські ласощі з дріжджового тіста. – In Kyiv), в Голландии бутер с селёдкой. Вот и у нас надо было придумать уличную еду в таком же варианте, как и в Европе. Вареники сразу же вареные в коробочке со сметаной, ты не ждёшь долго, взял горячие и пошёл… (додамо, що вареники з гарним потенціалом для своїх і туристів у Києві чомусь не приживаються. – In Kyiv)

(-) Курва, а українською назвати було не можна?

(-) Смотрится неаппетитно ваш пай, страшненько. Вряд ли иностранцы клюнут на такое. Здесь, на Западе, паи готовят и продают в специальных формочках , очень красивые и аппетитные на вид.

(+/-) За 50 грамів начинки + 50 грамів тіста – задорого. Не впевнена, що це приживеться. Але… Буду робити висновки, коли скуштую.

(+/-) По-моему, что бы в Киеве ни стартовало, оно однозначно будет лучше перепички.

(+) Щоб людина доброго чи корисного не зробила, завжди знайдуться постійно недовольні зануди! Це ж просто пиріжок! А стане чи не стане він символом, залежить тільки від споживачів, які зацінять вічну формулу: смак-ціна-якість.

(+) Молодцы, но пирожки из “Ярославы” непобедимы.

Фото: kyivcity.gov.ua

Еда
Share

Читайте также

Просмотр

Брат 2

Просмотр

ЇZH: на углу маленькой площади

Просмотр

Хлопчик солодкий, хлопчик пряний

Просмотр

Буфет

Просмотр

Такая игра

Просмотр

Желтое такси

Просмотр

«Лесопилка» и остальные

Просмотр

Борщ как он есть

Предыдущий пост

Мастерская: Катерина Свиргуненко

In Арт

Мастерская: Катерина Свиргуненко

Просмотр

Следующий пост

Бороться и искать

In Екран

Бороться и искать

Просмотр

Instagram не вернул 200.

© 2025 inший Kyiv - All Rights Reserved.

Партнер сайту: