Закарпатський крафт в Києві
Ми вже писали про старі й нові місця, писали про «одеське місце» («Черноморку»), і ось нарешті – ЦИПА, котра навіть не «львівське» місце, як багато хто думає та … помиляється. ЦИПА прийшла з Закарпаття (броварня міститься в селі Кваси). На логотипі зображена така собі пташечка, проте ви ж здогадалися, що таке ЦИПА: Це IPA, гіркий ель. І якщо ви знаєтесь саме в такому – ЦИПА для вас.
Проте там ще багато іншого крафту, не тільки ель (лагер, портер, стаут, вайцен, таке інше). Взагалі ЦИПА в нас є на Великій Житомирській (крафт-паб) і на Ярвалу – Taphouse (в колишньому житті – Колайдер). Та й ще є магазин пива на Бесарабці.
Пиво смакує дуже, їжа проста і щира (особливо хрусткий хліб та закарпатське сало в травах на Ярвалу!), ціни помірні. Хлопці-офіціянти дбають про вас і підберуть саме таке пиво, що вам лічить (це якщо ви не знаєте, чого хочете, – таке буває). Саунд і телевізія ненав’язливі – а це найголовніше (окрім пива) що ми цінуємо в пабах.
Адреси: Велика Житомирська, 27; Ярославів вал, 16
Вибране меню:
- Криштофанки – 99 грн
- Смажені крильця «Ципа-Fly BBQ» – 76 грн
- Піца «Гуцульська» з бринзою – 99 грн (56 – мала)
- Хот-доги та бургери– 89 – 116 грн
- Горнець запечений – 149 грн.
Пиво: Ципа 0,4 – від 46 до 70 грн